Kaapstad en de terugreis - Reisverslag uit Losser, Nederland van Annemarie en Bram - WaarBenJij.nu Kaapstad en de terugreis - Reisverslag uit Losser, Nederland van Annemarie en Bram - WaarBenJij.nu

Kaapstad en de terugreis

Door: Annemarie en Bram

Blijf op de hoogte en volg Annemarie en Bram

13 Augustus 2010 | Nederland, Losser

Onze laatste twee dagen van deze vakantie! Gisteren was het meteen 's ochtends al mooi weer en dat is de hele dag zo gebleven. Niet warm, maar wel alleen maar zon. We konden nu dus onze toer doen die we in gedachten hadden. Eerst zijn we via Camps Bay naar Hout Bay gereden en toen over Chapman's Peak Drive. Deze weg die langs de kust slingert was lange tijd gesloten, maar nu weer open. Het schijnt een van de mooiste kustroutes ter wereld zijn en het zorgde inderdaad voor prachtige plaatjes. We slingerden een heel eind naar boven, maar wel steeds langs de zee en hadden mooie uitzichten op Hout Bay en de open zee. Na vijf kilometer ging de weg weer over in een 'gewone' weg en gingen we op weg naar Cape of Good Hope Nature Reserve. Dit is een natuurgebied dat een stukje onder Kaapstad begint en helemaal tot het zuidelijkste punt doorloopt. Hier vind je Cape Point en Cape of Good Hope (Kaap de Goede Hoop). O ja, en heel veel toeristen… Hier komen ze in busladingen naartoe, dus wij zijn er niet te lang blijven hangen. Trap op naar de vuurtoren en even genieten van wat we zagen. Het uitzicht was erg mooi, de Indische Oceaan aan de ene kant en de Atlantische aan de andere (niet dat je een scheiding kunt zien!). En beneden zie je Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke puntje van de Afrika. Daar zijn we daarna naartoe gereden. We hadden van Maarten (van het guesthouse) al gehoord dat je hier de Japanners even een zetje moet geven, er staat namelijk een bord waar iedereen mee op de foto wil. En inderdaad, alsof er ergens een blik was opengetrokken (of waarschijnlijk meer een touringcar); overal waren ze. Handige bijkomstigheid voor ons was dat iemand uit die groep een foto van ons samen kon maken. Toen maar rechtsomkeert gemaakt en langzaam het park uitgereden. Via Simon's Town zijn we naar de pinguins op Boulder's Beach gereden. Hier leeft een grote groep Afrikaanse pinguïns en je kunt er door middel van steigers tussen lopen. Overal zie je groepjes pinguïns liggen, staan en rondwaggelen. Af en toe gaat er eens een het water in en spoelt na een tijdje weer aan op het strand. In het water zijn ze snel en handig, maar op het land niet bepaald. Maar het is juist hun gestuntel dat het zo leuk maakt om ze te bekijken. Ze zien er zo grappig uit, je zou ze in je koffer mee naar huis willen nemen (dat vond ik echter ook van een baby-olifantje in Kruger, de cheetah-welpjes en Jackie het paard; de koffer zou wel erg vol komen te zitten :)). Dus met lege handen naar de auto teruggegaan en via de Indische Oceaan kust teruggereden naar Kaapstad. Toen we terugwaren hebben we even gerelaxt op het balkon van onze kamer. We kregen na de eerste nacht een andere, grotere kamer, omdat we toch de enige gasten waren. De kamer is groter, heeft een groot overdekt balkon en een enorme badkamer. Nog meer luxe! We moeten er maar niet al te veel aan wennen, hierna is het weer ons eigen badkamertje in Losser! We konden al online inchecken voor onze terugvlucht. Daarna nog een hapje gegeten en terug bij Maarten al het een en ander ingepakt. Een klus die niet onderschat moet worden en wel om twee redenen; we hadden twee grote en twee kleine flessen wijn, een pot jam en een pot honing en daarnaast moesten we het geheel wel binnen de twintig kilo zien te houden.
De volgende ochtend ons laatste ontbijtje in Kaapstad (en Zuid-Afrika) genuttigd en vervolgens een weegschaal geleend om de koffers te wegen. Na wat passen en meten klopten de kilo’s en hadden we alles ‘glas-proof’ ingepakt. Omdat onze vlucht ’s avonds pas om twaalf uur ging, hadden we nog een hele dag in Kaapstad. En we hadden ook nog het geluk dat we van Maarten de kamer de hele dag aan mochten houden, zodat we ons ’s avonds nog even konden opfrissen. We hebben de dag gevuld met het kopen van nog enkele souvenirs op Greenmarket Square (een zeer toeristisch marktje) het kasteel van dichtbij bekijken, eten van fish&chips bij the Waterfront en het maken van een wandeling over de boulevard. Het weer was prachtig en de temperatuur was nu ook wat hoger, lekker t-shirtjes weer! Wij hebben trouwens wel duidelijk andere standaarden wat betreft het weer, want wat ik t-shirtjes weer vind, vinden veel Zuid-Afrikanen muts/sjaal/handschoenen weer…. Het is hier natuurlijk wel winter en als in de zomer de temperatuur oploopt tot veertig graden, dan ervaar je 24 graden anders. Terug in het guesthouse hebben we nog even gedoucht en de laatste dingen ingepakt. Rond zeven uur zijn we naar het vliegveld gereden. Daar hebben we tank vol gegooid en ons gemeld bij Hertz om de auto in te leveren. Hoewel we de auto netjes hadden gehouden, maakte ik me toch een beetje zorgen over het inleveren. Je hoort soms van die rare verhalen. Deze meneer was echter erg vriendelijk en na een korte blik op de binnen- en buitenkant van de auto te hebben geworpen, konden we de bagage uitladen en naar de vertrekhal lopen. Daar konden we meteen onze boarding pas uitprinten en de bagage afgeven. Het verzoek om de bagage te labelen tot Schiphol (zodat we niet meer verder hoefden naar Dusseldorf) werd van de hand gewezen. Jammer. Hierna meteen door de paspoort controle en handbagage controle. De rest van de wachttijd ingevuld met lezen, een hapje eten en de laatste rand opgemaakt. En natuurlijk dit reisverhaal getypt. Een goed moment om de balans op te maken en wat cijfers onder elkaar te zetten:
0 keer aan de verkeerde kant van de weg gereden
1 verkeersslachtoffer door mijn toedoen (vogeltje)
3 keer gebraaid, waarvan 1 keer helemaal zelf!
4 dieren uit de Big Five gezien
11 overnachtingsplekken gehad
13 typisch Zuid-Afrikaanse dingen gegeten (vetkoek, biltong, droe wors, koeienwangen, een soweto burger, braaivleis, potjiekos, milk tart en een rijtje aan wild zoals struisvogel, kudu, krokodil, springbok en wrattenzwijn)
16 reisverslagen geschreven
Zo’n 20 keer aan de verkeerde kant van de auto gestaan (dat dan weer wel)
31 leuke en geïnteresseerde reacties op onze reisverslagen ontvangen
Zo’n 2500 foto’s gemaakt
6000 kilometer en 400 meter gereden
Maar meer dan wat dan ook hebben we fantastische indrukken en ervaringen opgedaan. Dit land is niet te vergelijken met welk land dan ook dat we tot nu toe hebben bezocht, maar heeft misschien juist daardoor een onuitwisbare indruk op ons gemaakt. Het landschap is groots en gevarieerd, de wegen prima, het eten lekker en de mensen zijn erg aardig. Terugkomen is dan ook niet een kwestie van of, maar meer van wanneer!
Bedankt voor het lezen van de reisverslagen en/of het plaatsen van een berichtje!

• 13 Augustus 2010 - 19:25

Jezus:

Nou ik ga volende keer gewoon weer julie verhalen volgen!
    Nou we moeten dan maar eens een keer afspreken voor die 2500 foto;s
    nou groetjes
    Eva

• 15 Augustus 2010 - 11:16

Joke:

Welkom thuis ,prachtige verslagen een lust om te lezen, je kan het je gewoon voorstellen.
    Groetjes

• 16 Augustus 2010 - 08:07

PaMa:

Wij Marianne en ik willen
    even zeggen dat we de verhalen prachtig vonden en vinden.