Graaff-Reinet / Oudtshoorn - Reisverslag uit Oudtshoorn, Zuid-Afrika van Annemarie en Bram - WaarBenJij.nu Graaff-Reinet / Oudtshoorn - Reisverslag uit Oudtshoorn, Zuid-Afrika van Annemarie en Bram - WaarBenJij.nu

Graaff-Reinet / Oudtshoorn

Door: Annemarie en Bram

Blijf op de hoogte en volg Annemarie en Bram

03 Augustus 2010 | Zuid-Afrika, Oudtshoorn

Opnieuw scheen er gisterochtend een lekker zonnetje toen we wakker werden. Regen valt er in dit deel van het land alleen een beetje in de zomer (onze winter). Na een kort ontbijtje op weg naar een internetcafe om weer eens wat verhalen op de site te zetten en ons volgende hostel te boeken. Het was een cafe annex winkeltje en behalve dat het internet snel was, was het ook nog eens gratis als we er wat zouden eten of drinken. Wat vervelend nou :). Met een kop koffie en een verse, warme kaas-scone hebben we maar eens gekeken hoe de dingen in Nederland ervoor stonden. Niet te lang, want we hadden nog plannen! Nadat we ons nog even hebben verkneukeld om het weer in Nederland, zijn we op pad gegaan. We zijn naar het Camdeboo National Park gereden. Hier hebben we een aantal uitkijkpunten bezocht en zijn we naar de Valley of Desolation gereden. En dan is het toch een beetje jammer dat je in een plek die de vallei der verlatenheid heet toch een groep Nederlanders treft; wat een reislustig volkje zijn we toch! Maar wij besloten een wandelroute te doen en toen keerde de rust terug. Wat een stilte en wat een uitzichten! De wandeling van anderhalve kilometer zou volgens de brochure ongeveer een uur moeten duren. Dat leek ons sterk, maar het bleek wel te kloppen, want we waren zo vaak het spoor bijster dat we inderdaad pas een uur later terugkeerden bij de auto. Hier in Zuid-Afrika kom je dingen tegen die zoals deze wandelroute niet echt lekker geregeld zijn. Als er dingen fout gaan omdat ze niet goed geregeld zijn of uberhaupt niet geregeld worden door bijvoorbeeld de overheid dan gebruiken ze hier de afkorting TIA; This Is Africa. Zegt genoeg toch :)?! Rond het middaguur zijn we teruggereden naar ons hostel om te lunchen en daarna hebben we het stadje wat beter verkend. 's Middags hebben we het andere deel van het Camdeboo National Park bezocht, namelijk het deel waar je wilde dieren kunt zien. Je rijdt net als in Kruger met je auto over onverharde wegen in de hoop wat wildlife te zien. Wij hebben springbokjes, gemsbokken, struisvogels en wildebeesten gezien en dat allemaal in een prachtig landschap. We moesten nog opschieten ook, want we wilden de zonsondergang in de Valley of Desolation bekijken. Hier aangekomen, bleken we wat aan de late kant te zijn, maar het uitzicht was nog steeds niet mis. En de kers op de taart was dat we op weg naar de uitgang van het park een paar grote katachtigen tegenkwamen. Ze waren aan het stoeien, maar gingen er snel vandoor. Jammer dat we niet weten wat voor een dieren het waren.
Vanochtend zijn we verder gereden in de richting van Oudtshoorn. Deze stad was vroeger de belangrijkste plek om alles te kopen wat met struisvogels te maken had; het vlees, de eieren, de huid en de veren. Nu nog steeds zijn de struisvogels belangrijk hier, je kunt in elk restaurant struisvogelvlees eten, de plumeau's van hun veren kopen en de (enorme) eieren liggen in de koeling bij de supermarkt. Er zijn in de omgeving een heleboel struisvogel-boerderijen. We kwamen ze onderweg hier naartoe al tegen. Zoals bij ons de koeien in de wei lopen, zo lopen er hier struisvogels rond. Wij hebben ons vanmiddag eerst bezig gehouden met een ander product; wijn! In deze stad kwamen we voor het eerst een wijnhuis tegen en Bram heeft wat geproefd en een paar door hem goedgekeurde wijntjes gekocht. Verder nog wat door de stad geslenterd en boodschappen gedaan. Geen struisvogelvlees of -ei voor ons, maar gewoon een ordinair braai-pakketje! Groente en brood erbij en ons avondeten voor vandaag is geregeld. In ons huidige hostel mogen we opnieuw gebruik maken van de keuken en dat is ideaal, alhoewel het essentieel is om van tevoren even te controleren wat er allemaal is en wat wel en niet werkt. Vanavond hebben we ons ingelezen in de omgeving en besloten om morgen de Swartbergpass-route te rijden. Dit moet een mooie route zijn die je in een dag kunt rijden.

• 03 Augustus 2010 - 19:13

Jezus:

Nice view!

• 04 Augustus 2010 - 09:08

Joke:

Er is een schrijfster aan jou verloren gegaan, het is zo prettig om je verslag te lezen,prachtige foto.

• 04 Augustus 2010 - 17:45

Maran En Koen:

Mooi hoor, ideaal als je zo alles zelf kan regelen. We zijn wel benieuwd wat de benzine daar kost, jullie rijden wat af zeg :)..

Enjoy!