Aankomst Johannesburg - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Annemarie en Bram - WaarBenJij.nu Aankomst Johannesburg - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Annemarie en Bram - WaarBenJij.nu

Aankomst Johannesburg

Door: Annemarie en Bram

Blijf op de hoogte en volg Annemarie en Bram

13 Juli 2010 | Zuid-Afrika, Johannesburg

Zo, hier dan het eerste bericht uit Zuid-Afrika. Gisteren begon onze reis al heel vroeg, want om half zeven vertrok ons vliegtuig vanuit Dusseldorf naar Schiphol. Dit klinkt niet als een hele logische verbinding, maar de tickets waren een stuk goedkoper dan een rechtstreekse vlucht naar Johannesburg. Prima vlucht gehad en om half acht stonden we dus op Schiphol. Wel een beetje vreemd om op Schiphol te landen, want meestal gaan we dan naar huis, maar nu moesten we nog vertrekken! Om half elf ging ons vliegtuig de lucht in en zetten we koers naar Johannesburg. En daar landden we tien en een half uur later. De piloot had in zijn afscheidspraatje al verteld dat het vier graden was, maar toch was het even schrikken na de warme weken in ons (normaal zo koude kikker) landje! Stond Bram daar in zijn t-shirt op het vliegveld... Na de bagage en de auto opgehaald te hebben, moesten we nog naar het hotel rijden. Tomtom aan, verwarming op de nucleaire stand, sloten erop (het is toch Johannesburg...) en daar gingen we dan. Links rijden en links schakelen, even wennen voor Bram. Maar om elf uur waren we in het hotel. Eigenlijk is het een bed en breakfast, we slapen bij mensen in huis die een paar kamers verhuren. Ze wonen dus eigenlijk tussen de gasten. Gelukkig zijn ze heel aardig en willen ze je overal wel bij helpen (en blijven ze niet constant plakken). Na een lekker warme douche vielen de ogen heel snel dicht!
Vanochtend was het prachtig weer, maar opnieuw rond het vriespunt. Het ontbijt is hier met alle gasten aan een tafel en vanochtend waren er twee Nederlandse jongens die de finale wedstrijd hadden bijgewoond! Hebben we toch nog een gedetailleerd verslag gekregen! En we weten nu ook dat we op weg naar het Krugerpark ons aan de snelheid moeten houden, want zij waren geflitst en moesten maar liefst 200 rand (20 euro!) betalen. Na het ontbijt even geinformeerd naar een pinautomaat, want we waren nog helemaal blut. Er zijn hier veel shopping malls en daar zijn we naartoe gereden om te pinnen en wat water te halen. Shopping malls zijn in Johannesburg een veel voorkomend fenomeen; grote, relatief nieuwe gebouwen met allerlei winkels erin. Je slentert hier dus niet op straat van winkel naar winkel zoals thuis, maar alles is binnen op verschillende verdiepingen. Dit vinden wij wel jammer, want op straat is het niet zo gezellig. Het voordeel vandaag was wel dat de verwarming binnen aan was! Gepind, door een immens grote supermarkt geslenterd (altijd leuk om te doen in het buitenland!) en een bakkie gedaan. Terug op ons stekje hebben we een fietstour door Soweto geregeld voor morgen. Dat betekent vier uur fietsen door de grootste township van Zuid Afrika, wel onder begeleiding van een gids natuurlijk.
Vanmiddag wilden we naar Soccer City rijden, maar we kwamen downtown in een enorme file terecht en aangezien de zon al behoorlijk begon te zakken (het is hier rond vijf uur donker) hebben we de tomtom opdracht gegeven om ons naar de shopping mall van vanmiddag te brengen. Daar hebben we een hapje gegeten en nu zijn we weer terug in het hotel. Aangezien het hier 's avonds niet overal even veilig is, blijven we hier maar wat hangen. Vanavond vroeg naar bed, want morgen stappen we op de fiets!