Pietermaritzburg - Underberg - Reisverslag uit Underberg, Zuid-Afrika van Annemarie en Bram - WaarBenJij.nu Pietermaritzburg - Underberg - Reisverslag uit Underberg, Zuid-Afrika van Annemarie en Bram - WaarBenJij.nu

Pietermaritzburg - Underberg

Door: Annemarie en Bram

Blijf op de hoogte en volg Annemarie en Bram

25 Juli 2010 | Zuid-Afrika, Underberg

Dinsdag hebben we een enorme afstand gereden, van White River naar Pietermaritzberg. Dan merk je pas echt hoe groot dit land is, je kunt er uren rijden en alleen af en toe een dorp tegenkomen. Wat we wel vaak tegenkwamen waren road blocks, stukken waar aan de weg werd gewerkt. Hiervoor sluiten ze een weghelft een kilometer of meer af en kan er dus maar een weghelft gebruikt worden. Gevolg is dat je met een beetje pech een kwartier moet wachten voordat 'jouw' weghelft weer aan de beurt is. Het landschap waar we doorheen reden was heuvelachtig, met weinig begroeiing, erg droog en vooral erg leeg. Het risico op brand is groot, dus om te voorkomen dat er hele stukken per ongeluk afbranden, steken mensen hier een stuk land in brand en laten het 'gecontroleerd' afbranden. Er zijn dus hele stukken leeg, zwart land. Rond half zes, na zo'n 8 uur rijden, reden we Pietermaritzburg binnen. Pietermaritzburg heeft zo'n 450.000 inwoners en is een stad van redelijk formaat hier, het is tevens de hoofdstad van de provincie Kwazulu-Natal. De tomtom bracht ons netjes naar ons backpacker hostel. Dit lag midden in de stad, even wennen na zes nachten volledige stilte. Volgens de eigenaar konden we in de vroege avond nog best veilig over straat, dus hebben we bij de supermarkt een maaltje bij elkaar gezocht. Ook bij dit hostel is er een keuken die we mogen gebruiken, dus we hebben gewoon 'thuis' gegeten. Toen waren we er eigenlijk al uit; hier gaan we niet langer dan een nacht doorbrengen. Het hostel was niet echt ons ding en de stad leek ook niet zo uitnodigend. We hadden voor vrijdag en zaterdag al gereserveerd bij een hostel in Underberg en na wat navragen konden we er ook wel een dagje/nachtje eerder terecht.
Underberg is 'maar' twee uur rijden van Pietermaritzburg, dus vanochtend hadden we eerst nog tijd om de stad te verkennen. Lekker om weer even wat lopend te doen! De stad op zich is niet zo aantrekkelijk, maar we zijn even langs het postkantoor gegaan om een telefoonkaart en ansichtkaarten te kopen en hebben even een telefoontje naar huis gepleegd (alles staat er nog en iedereen doet het nog :)). Toen het ons aanbevolen adresje voor 'coffee and cake' opgezocht en daar heerlijk koffie/thee met worteltaart/chocolade cake gehad. Nog even een boterham gegeten in ons hostel en vervolgens in de auto gestapt op weg naar Underberg. Heerlijk om de stad uit te rijden!
Toen we zo'n twee uur later de afslag namen naar Khotso Horse Trails vroeg ik me (niet voor de eerste keer deze vakantie) af waar we nu weer terecht zouden komen. Een onverharde weg, die eigenlijk meer geschikt is voor een 4x4, bracht ons omhoog tot we bij het hostel waren. We zitten hier midden in de bergen, het is onderdeel van Drakensbergen, op zo'n 1500 meter. Niet de bergen zoals wij die kennen, zoals de Alpen, maar met zachtere vormen, minder grillig en zonder bomen, alleen wat struikgewas. En nu is alles droog, dus geel (in de zomer regent het en is het dus groener). We hebben hier een tweepersoonskamer en een badkamer die we moeten delen. Ik kan nog niet echt wennen aan het over de gang lopen in m'n pyjama, maar ach, verder zitten we hier prachtig! Geen tv, internet dat nauwelijks aan de praat te krijgen is, maar een boel aardige mensen. We komen hier voornamelijk voor het paardrijden, we hadden al een dagtoer geregeld bij het reserveren. Maar vanmiddag kwam de vraag of we niet mee wilden op een tweedaagse rit naar Lesotho. Lesotho is een bergstaatje binnen Zuid-Afrika en ligt op zo'n 3000 meter. De enige reden die ons deed overleggen was het financiele aspect, maar ondanks een rib uit ons lijf gaan we het doen. Morgenochtend vertrekken we richting Lesotho, we passeren morgenmiddag de grens en slapen morgenavond ergens in de bergen in een hut. De dag erna rijden we terug naar het hostel waar we 's middags aan zullen komen. We hebben net van de eigenaren twee zadeltassen gekregen die we met zo min mogelijk moeten vullen. Omdat wij niet hadden gerekend op echte kou, hebben zij ons ook nog voorzien van mutsen. Daarnaast gaan wij zoveel mogelijk lagen uit onze koffer over elkaar aantrekken. We zijn erg benieuwd en hebben er erg veel zin in!

• 25 Juli 2010 - 19:10

Jezus:

Heej hallo
    wat een mooie foto's weer echt gaaf om ook zo terug te lezen
    nog veel plezier
    groetjes Tom en Eva

• 01 Augustus 2010 - 09:04

Jezus:

Bedankt voor jullie kaart!!!
    Een leuke verassing!