Mdumbi - Grahamstown - Jeffrey's Bay - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Annemarie en Bram - WaarBenJij.nu Mdumbi - Grahamstown - Jeffrey's Bay - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Annemarie en Bram - WaarBenJij.nu

Mdumbi - Grahamstown - Jeffrey's Bay

Door: Annemarie en Bram

Blijf op de hoogte en volg Annemarie en Bram

02 Augustus 2010 | Zuid-Afrika, Pretoria

De tweede nacht in onze rondavel was wat onrustiger dan de eerste. In de loop van de nacht begon de wind toe te nemen en begon het deurtje van de rondavel, eigenlijk meer een verzameling willekeurig aan elkaar gespijkerde planken, te klapperen. Ik kon de wind vanuit mijn bed door het hutje voelen gaan. Bram heeft natuurlijk van dit alles niks meegekregen. Gelukkig maar, want hij moest nog een eind rijden. We zijn van Mdumbi naar Grahamstown gereden. Voor het eerst was het zwaarbewolkt en kregen we onderweg te maken met regen. Geen van beide hadden we hier in Zuid-Afrika nog gehad. Vooral de auto had onder dit weer te lijden, want die was door de hoeveelheid stof al bijna van kleur veranderd en daar kwam nu water bij. We begrepen nu eindelijk waarom er bij elk bezinestation ook mannetjes je ramen komen schoonmaken. Onze dankbaarheid was groot! We waren zo goed als door onze voorraad eten heen, dus we hoopten op de route een supermarkt tegen te komen. Het duurde even, maar ik was erg blij om na een paar uur rijden een Spar te zien waar we verse appeltjes, brood en water konden kopen!
We reden door de bergen langzaam naar het oosten. Toen we in Grahamstown aankwamen, was het in ieder geval droog. Grahamstown is een leuk (universiteits)stadje met brede straten en veel groen. Je ziet hier nog veel gebouwen in Victoriaanse stijl en er zijn opvallend veel kerken. Het geeft de stad wel iets moois, op een heel andere, meer Europese manier dan de stoffige chaotische stadjes waar we eerder deze week doorheen reden. Nu we wat meer van het land zien, merken we hoeveel verschillende nationaliteiten hier ooit een vinger in de pap hebben gehad en hun stempel op het land hebben gedrukt. De verschillen zijn groot en dus niet alleen in het landschap zelf.
We zouden gisteren in een voormalige gevangenis slapen, maar ik kreeg onderweg een sms waarin de eigenaar zei dat ze verhuisd waren. Het nieuwe adres was het voormalige woonhuis van de eigenaar en hij was nog volop bezig met verhuizen en inrichten. Een zootje dus. Gelukkig hadden ze een kamer bij laten bouwen, die was al af en daar mochten we in. De verf was net niet nat meer! En we hoefden hier geen badkamer te delen, ook wel fijn. 's Avonds hebben we met z'n allen gegeten en daarna op tijd onder de wol, want het was koud en hier in Zuid-Afrika doen ze niet aan verwarming, kachels, dubbele beglazing en dat soort dingen.
Vanochtend Grahamstown nog eens van dichtbij bekeken en nadat we geconcludeerd hadden dat het echt een leuk stadje is, zijn we in de auto gestapt en doorgereden naar Jeffrey's Bay. Een plaatsje aan het strand en sinds een aantal jaren uitgegroeid tot de surfspot van het land. Vorige week was hier een grote surfwedstrijd, rond deze tijd van het jaar moeten er de beste golven zijn. Wij zijn hier niet voor het surfen, maar om van de zee en het leuke sfeertje te genieten. Toch gaan we morgen een daguitstapje maken richting Stormsrivier, want daar gaat Bram bungeejumpen. Overmorgen vertrekken we richting Graaff-Reinet.

• 02 Augustus 2010 - 10:47

Jezus:

bungeejumpen????????????
    o god het elastiek moet niet te lang zijn he!!!
    maak wel foto's!!!