Mdumbi - Grahamstown - Jeffrey's Bay
Door: Annemarie en Bram
Blijf op de hoogte en volg Annemarie en Bram
02 Augustus 2010 | Zuid-Afrika, Pretoria
We reden door de bergen langzaam naar het oosten. Toen we in Grahamstown aankwamen, was het in ieder geval droog. Grahamstown is een leuk (universiteits)stadje met brede straten en veel groen. Je ziet hier nog veel gebouwen in Victoriaanse stijl en er zijn opvallend veel kerken. Het geeft de stad wel iets moois, op een heel andere, meer Europese manier dan de stoffige chaotische stadjes waar we eerder deze week doorheen reden. Nu we wat meer van het land zien, merken we hoeveel verschillende nationaliteiten hier ooit een vinger in de pap hebben gehad en hun stempel op het land hebben gedrukt. De verschillen zijn groot en dus niet alleen in het landschap zelf.
We zouden gisteren in een voormalige gevangenis slapen, maar ik kreeg onderweg een sms waarin de eigenaar zei dat ze verhuisd waren. Het nieuwe adres was het voormalige woonhuis van de eigenaar en hij was nog volop bezig met verhuizen en inrichten. Een zootje dus. Gelukkig hadden ze een kamer bij laten bouwen, die was al af en daar mochten we in. De verf was net niet nat meer! En we hoefden hier geen badkamer te delen, ook wel fijn. 's Avonds hebben we met z'n allen gegeten en daarna op tijd onder de wol, want het was koud en hier in Zuid-Afrika doen ze niet aan verwarming, kachels, dubbele beglazing en dat soort dingen.
Vanochtend Grahamstown nog eens van dichtbij bekeken en nadat we geconcludeerd hadden dat het echt een leuk stadje is, zijn we in de auto gestapt en doorgereden naar Jeffrey's Bay. Een plaatsje aan het strand en sinds een aantal jaren uitgegroeid tot de surfspot van het land. Vorige week was hier een grote surfwedstrijd, rond deze tijd van het jaar moeten er de beste golven zijn. Wij zijn hier niet voor het surfen, maar om van de zee en het leuke sfeertje te genieten. Toch gaan we morgen een daguitstapje maken richting Stormsrivier, want daar gaat Bram bungeejumpen. Overmorgen vertrekken we richting Graaff-Reinet.
02 Augustus 2010 - 10:47
Jezus:
bungeejumpen????????????
o god het elastiek moet niet te lang zijn he!!!
maak wel foto's!!!